Diszkográfia – Archív

Kereskedelmi forgalomban kivont CD-k


Csengő szól (2016.)

A Szironta Együttes Csengő szól lemezborítója

A Csengő szól lemezt 2016 karácsonyára készítette együttesünk. A Szironta ebben az évben szerezte be az amerikai handbelleket, így fontosnak tartottuk, hogy mindegy lezárjuk a magyar, Xilo-ton csengettyűkkel való előadásunkat, így ennek apropóján készült el a Csengő szól CD.
A lemezen 19 szám csendül fel hangolt-nyeles magyar csengettyűkön:

 • Joy of man’s desire & Angels we have heard on high – TSO (J. S. Bach, Traditional)
 • II. Andante – Concerto in G Maj. RV532 (A. Vivaldi)
 • Humoresque – Op. 101 No. 7. (A. Dvořák)
 • Triumphmarsch – Aida (G. Verdi)
 • Pezsgőária / Libiamo ne’ lieti calici – La Traviata (G. Verdi)
 • The Silent Nutcracker – TSO (P. O’Neill)
 • Szent karácsony – Templomi énekek / Holy Christmas – Religious songs
 • Away in a Manger (J. R. Murray)
 • Angyalok éneke / Angels sing (H. J. Gauntlett, F. Mendelssohn, Traditional)
 • Királyok és pásztorok / Kings and shepherds (J. H. Hopkins, Traditional)
 • Deck the hall & Jingle bell (Traditional, J. Pierpont)
 • Frosty, the snowman (W. E. Rollins, S. Nelson)
 • Esti mese / Bedtime story (Pethő Zs., F. Muschler, Balázs Á., Kaláka Együttes, Wolf P., Deák T.)
 • Silver bells (J. Livingstone, R. Evans)
 • Rockin’ around the Christmas tree (J. Marks)
 • The Merry Christmas polka (S. Burke)
 • Wizards in Winter – TSO (P. O’Neill, R. Kinkel)
 • Promises to keep – TSO (P. O’Neill, R. Kinkel)
 • Karácsony ünnepén – Svéd népdal (Bojtorján Együttes)

A Csengő szól albumunk a 2016-os hangszerváltásunk miatt 2019-ig volt elérhető, ezt követően a forgalmazását beszüntettük, annak utángyártását nem tervezzük. A csengettyűkön megszólaló zeneműveket azonban szívesen biztosítjuk oktatási célokra vagy társművészeti (pl. színházi, drámai) előadásokhoz – ez ügyben kérjük, keressék irodánkat!


Csilingelő kincseink (2008.)

A Szironta Együttes Csilingelő kincseink lemezének borítója

Második lemezünk 2008-ban jelent meg. A lemezen 12 trackben 35, csengettyűn előadott zenemű szerepel a komolyzenei és a populárisabb műfaj világából. Verdi Nabuccoja, Weiner Leó Rókatánca mellett karácsonyi dallamok is megszólalnak. A lemez a Vörösmarty Rádió támogatásával valósulhatott meg, borítóját egy helyi lakos, Matyik Istvánné készítette.

A lemez kereskedelmi forgalomban egészen 2016-ig volt kapható. Együttesünk a lemezből újragyártást már nem tervez, így a lemez értékesítését megszüntettük. A lemezből készült demó az alábbiakban hallgatható meg.


Zengedezünk néked szép csillag… (2006.)

Együttesünk megalakulását követően már az első évben egy “mini” CD-nyi anyagot vettünk fel. 2006-ban, mintegy “karácsonyi ajándékként”, a Vörösmarty Rádió segítségével megszületett első lemezünk, Zengedezünk néked szép csillag… címmel. Bár a lemezeladásokat nem auditáltuk, de bátran mondhatjuk, hogy az Aranylemez 1500 db-os elvárását a lemezeladások megközelítették. Felbuzdulva a kezdeti sikeren, prózai elemekkel színesítettük meglévő zeneműveinket. Ennek köszönhetően 2007-ben egy több mint 40 perces hangzóanyagot nyújtottunk át hallgatóinknak. A közel háromnegyed órában Jézus születését elevenítettük fel, prózával, verssel és énekkel, természetesen a történetbe illő, csengettyűn megszólaló művekkel. A lemez apropóján egy rádiójáték is készült, melyet több alkalommal is hallhattak a rádiókban.

A lemez újragyártására már nincs lehetőség, így ezt a lemezt már nem forgalmazzuk. Lemezünk demója az alábbiakban hallgatható meg.


Fáj a szívem egy fekete csikóért – népzenei kiadvány

A Szironta történetében többször megjelent a népzenei vonal is. A Fáj a szívem egy fekete csikóért kiadvány művészetek és előadók találkozása is: a lemezhez készült könyvben egy helyi művész, Gábor Feri lovas képei illusztrálnak 24 dalt, ezzel is színesítve a kiadványt. Így a “Hangzó életre hívni a néma berkeket” projektcím, amely keretében megvalósulhatott ez a lemezünk valóban kifejező: megszólalnak a lovas dallamok, a kottán megjelenő zeneművek. A zeneművészet és a képzőművészet találkozása mellett művészek találkozásáról is beszélhetünk: A Szironta Együttes tagjai mellett Szuszán Jánosné vezette Besnyői Népdalkör és Osuszd Otília, egykori tagunk is közreműködik a CD-n. A 23 trackben összesen 25 népdal hallható a könyvben megjelent 44 dalból. A dalok kiválasztásánál fontos volt, hogy ne a közismert dalanyag kapjon helyet a lemezen, próbáltunk olyanokat szemezgetni, amelyek kevésbé ismertek, de a kedvenc dallamokat sem hagytuk le a CD-ről.

Az alábbiakban letöltheti kiadványunkat PDF formátumban valamint belehallgathat lemezünkbe. Vásárlási szándékát elérhetőségeinken jelezheti. A kiadvány ára CD-melléklettel: 1.500 Ft

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close