Bűvös éj – CD

A Szironta Együttes hatodik lemeze

Azonnali megrendelés

A Szironta Együttes hatodik, 7 számból álló, 2022. november 27-én megjelent új albumával egy mesés, világkörüli utazásra invitáljuk ismert karácsonyi dallamokkal, animációs filmek betétdalaival, a klasszikus irodalom megfilmesített zenei illusztrációival és kéziharangokra írt eredeti művekkel.

Utazásunkat Japánban kezdjük, Chihiro történetével, aki szellemországban megélt kalandjain át arra figyelmeztet bennünket, hogy a gyermekkorból a felnőtté válás során gyakran veszíthetjük el igazi énünket. Az Oscar-díjas animációs film üzenete az értékeinkhez való ragaszkodás, annak a reménye, hogy a csodák bennünk léteznek és mindig velünk vannak. Joe Hisashi zenéje erre garancia.

A végtelen orosz tundra havas tájait Georgy Sviridov Hóvihar-keringőjével idézzük, amely Puskin azonos című novellája 1964-es televíziós adaptációjának fő motívuma. A szerelmesek egybekelésének koromsötét előestéjén a végtelen hómezőkön tomboló, szelekkel tarkított hóvihar, majd annak elcsendesedése jelképezi a pár viharos kapcsolatát, elválásukat, majd egymásra találásukat a XIX. század eleji vidéki Oroszországban.

Következő állomásunk Szentpétervár, az utolsó cári család, a Romanovok rezidenciája. Anasztázia a polgárháború elől családjával menekülni kényszerül. A legendák övezte hercegnő híres Disney-filmbéli altatódala csendül fel. Egy régi decemberről zenélő ékszerdoboz emlékezteti Párizsba való megérkezése után arra, hogy ki is ő valójában…

Élüszion a hősöknek, az istenek kegyeltjeinek túlvilági helye a görög mitológiában. Gyakran hívják a boldogok mezejének, hiszen az itt élők nem ismernek gondot és bajt, nem éreznek fáradtságot, éhséget vagy szomjúságot. Susan T. Nelson amerikai zeneszerző nyugalmat és belső békét árasztó Elysium műve különleges hangszeren, handchimeokon szólal meg.

Az ukrán scsedrik (щедрик) ma karácsonyi dalként ismert. Az eredetileg újévi kántálás, bőséget hozó népének Mykola Leontovych ukrán szerző által vált világhírűvé. Az Ukrán Nemzeti Énekkar repertoárjába bekerülve jutott el Amerikába, ahol 1936-ban született meg az angol változat, amely független az eredeti ukrán szövegtől, a harangok éneke pedig azóta összeforrt a karácsonnyal.

Szűkebb pátriánkat a gyertyafényes karácsonyi esték hangulatával idézzük meg a Bojtorján Karácsony ünnepén című dalának harangátiratával.

Zenei utazásunk az Északi-sarkon, a karácsonyi mesék világában ér véget. Vajon hihetünk a csodáknak? A kisfiút is ezek a kételyek gyötrik, amikor egy téli éjszakán az ablaka előtt megcsikordul a vonatkerék, és a Polár Expressz kalauza invitálja egy mesebeli utazásra. Glen Ballard és Alan Silvestri Bűvös éj című dala talán választ adhat kérdésünkre, hogy léteznek még csodák!

Közreműködő zenészek: Czumpft Krisztina, Germán Márton, Konkoly Violetta, Rozbora Ádám és Sólyom Balázs

Bűvös éj - CD booklet

Tracklista:

  • Joe Hisashi: Spirited away – Always with me
  • Georgy Sviridov: Snowstorm – Waltz
  • Stephen Flaherty: Anastasia – Once upon a December
  • Susan T. Nelson: Elysium
  • William J. Ross & Mykola Leontovych: Carol of the bells
  • Bojtorján: Karácsony ünnepén
  • Glen Ballard & Alan Silvestri: Polar Express – When Christmas comes to town

A CD ára 2.500 Ft
Amennyiben 2022. december 20-ig megrendeli albumunkat, szállítási költség nélkül juthat hozzá a lemezhez!

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close